Nu ook digitaal een afspraken maken bij Huisartsencentrum Mierlo

Gepubliceerd op: 19 december 2019 12:30
Gewijzigd op: 19 december 2019 9:37

Nieuwsbericht door: administrator
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

MIERLO - Sinds een aantal maanden werkt Huisartsencentrum Mierlo met een huisartsen-informatiesysteem waaraan MijnGezondheid.net (MGN) is gekoppeld. ‘Dat is heel handig en snel’, zegt huisarts Ina Heinsbergen, ‘want hiermee kunnen onze patiënten met de computer/online of MedGemak app, digitaal een afspraak maken met de huisarts. 

Maar dat niet alleen, patiënten kunnen ook digitaal een vraag stellen, een herhaalrecept aanvragen, en laboratoriumuitslagen of een samenvatting van het medische dossier inzien.’ Vandaag de dag wil de patiënt deze dingen graag doen wanneer het hem/haar uitkomt; deze diensten zijn dan ook 24/7 bereikbaar. 

Digitaal een afspraak maken mogelijk
‘In de loop van 2020 is het ook mogelijk om digitaal een afspraak te maken met een assistente voor bijv. het uitspuiten van oren of een hechting verwijderen.  Het normale inloopspreekuur blijft ook bestaan. En deze online-servicediensten komen straks ook beschikbaar voor patiënten van de praktijkondersteuners’, zo vervolgt Ina Heinsbergen. ‘We zijn daar nu druk mee bezig om dat te realiseren.’

MijnGezondheid.net
Een aantal patiënten maakt al gebruik van MijnGezondheid.net. Degenen, die niet nog niet doen ontvangen in de week van 16 december een mail. De patiënt moet dan wel 16 jaar of ouder zijn. Patiënten die geen email hebben gekregen, en die graag gebruik willen maken van deze diensten,  kunnen zich via de website van het huisartsencentrum aanmelden bij ‘ik heb nog geen account’. Vanzelfsprekend is het een veilige omgeving. Dat is een absolute voorwaarde, het gaat immers om vertrouwelijke medische informatie. Inloggen gebeurt door middel van de DigiD.  Voor meer informatie: 

www.huisartsencentrum-mierlo.dohnet.nl of 
www.mijngezondheid.net 


Dit nieuwsbericht is 212 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X