Kerstconcert Mierlo Vocaal

Gepubliceerd op: 13 december 2019 12:30
Gewijzigd op: 12 december 2019 10:19

Nieuwsbericht door: administrator
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

MIERLO – Het jaarlijkse kerstconcert van gemengd koor Mierlo Vocaal vindt dit keer plaats op zondag 15 december aanstaande, in de Heilige Luciakerk. Een dag eerder, op zaterdag 14 december, zingt het koor het kerstrepertoire ook al in Huize Bethanië. Mierlo Vocaal biedt een gevarieerd programma, met onder meer ook optredens van de sopraan Erna Hemming en pianist Jean van Vugt en van de multi-instrumentalisten Fried Manders en Wendy Lina. 

Uiteraard is er een grote rol weggelegd voor het koor zelf. Dat zal onder leiding van dirigent Wim van Loon stemmige kerstliederen als  ‘Sing again the Christmas story’ en  ‘Have yourself a merry little Christmas’ zingen, alsook ‘Transeamus’, ‘African Alleluia’ en ‘Walking in the air’. Het koor wordt op de piano begeleid door Jean van Vugt en bij een aantal nummers bovendien door Fried Manders op accordeon en Wendy Lina op percussie.  Manders en Lina verzorgen ook het voorprogramma op zondag 15 december in de Heilige Luciakerk. Zij zullen enkele minder bekende kerstliederen en liederen in kerstsfeer ten gehore brengen, instrumentaal en gezongen. 

Tijdens het concert van Mierlo Vocaal zal sopraan Erna Hemming enkele liederen zingen. Haar professionele zangcarrière begon toen ze in 1999 de finale won van de Henny Huisman Soundmixshow. Twee jaar later bracht Hemming haar debuutalbum ‘Avventura’ uit, een mix van klassieke melodieën met zelfgeschreven Italiaanse teksten en moderne arrangementen. Ze werkte vervolgens samen met veel bekende solisten, koren en orkesten. Naast uitvoerend soliste is Erna Hemming tekstschrijver en zangdocent. Hemming en pianist Jean van Vugt vertolken onder  meer ‘Ostra Picta’ van Vivaldi, ‘The gift to be simple’ van onder meer Van Vugt, ‘He shall feed his flocks’ van Händel en een kerstmedley van Van Vugt.  Het concert in de Heilige Luciakerk begint om 14.00 uur, het voorprogramma start om 13.30 uur. De toegang is gratis. Het concert in Huize Bethanië, op zaterdag 14 december, begint om 14.30 uur uur. Ook dit concert is gratis toegankelijk.

(Bron foto: Mierlo Vocaal).


Dit nieuwsbericht is 160 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X