Fer Engelen, nieuwe wijkagent voor Mierlo

Gepubliceerd op: 19 december 2019 10:30
Gewijzigd op: 19 december 2019 9:27

Nieuwsbericht door: administrator
Gepubliceerd in: Mierlo, Voorpagina

MIERLO - Geldrop-Mierlo heeft een nieuwe wijkagent voor Mierlo. Wijkagent Fer Engelen houdt vanaf  1 november 2019 toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden.

Wijkagent Fer Engelen heeft veel zin om deze werkzaamheden als wijkagent te behartigen. ‘Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie’. ‘Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijk gerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanuit het team Dommelstroom – Bureau Geldrop - . Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112. Voorheen ben ik meerdere jaren werkzaam geweest in de gemeente Nuenen, eveneens als wijkagent. Als wijkagent ben ik ook regelmatig belast met werkzaamheden in de surveillancedienst. Binnen deze werkzaamheden ben ik al regelmatig in Mierlo werkzaam geweest. Mierlo is voor mij geen onbekend gebied.  Mijn bedoelingen zijn om zoveel mogelijk in en voor Mierlo werkzaam / dienstbaar te zijn.

Taken wijkagent
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. 

Wat is een babbeltruc?
Aan Wijkagent Fer Engelen is de vraag voorgelegd ‘Wat is een babbeltruc?. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen’. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. 

De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. 

Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Als u het slachtoffer bent geworden van een babbeltruc of ze het bij u hebben geprobeerd,  doe dan altijd aangifte of melding aan de politie.

Vuurwerk
U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane  tijd en  het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk wordt bestraft. Wees altijd voorzichtig met het afsteken van vuurwerk en gebruik alleen vuurwerk wat in Nederland is toegestaan!

Kijk op www.politie.nl
De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent. 

Telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Bel voor spoedgevallen met 112. Fijne kerstdagen en de beste wensen voor het Nieuwjaar. 

Op www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, vindt u alle informatie over uw wijk en de wijkagenten die in uw wijk actief zijn.

Foto: Wijkagent Fer Engelen dienstbaar voor mierlo (bron foto: Harrie van der Sanden).


Dit nieuwsbericht is 150 keer bekeken

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring

X
X